Platsannons.nu/Studievägledare

Lediga jobb som studievägledare

Här nedan hittar du länkar till sammanställningar över lediga jobb studievägledare i Sveriges alla län, klicka dig enkelt vidare för att se om det finns några jobb studievägledare i t.ex. Stockholm, Dalarna eller Norrland. Längst ner på sidan har vi även sammanställt ett urval av lediga jobb studievägledare i hela Sverige.


Urval av lediga studievägledare jobb i Sverige

Klicka här om du vill gå direkt till länsindelningen

Lunds universitet, HT, Institutionen för utbildningsvetenskap

Vik. studievägledare

Hos företag: Lunds universitet, HT, Institutionen för utbildningsvetenskap

Deadline: 2025-03-31

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds univers.. Klicka för att visa hela beskrivningenitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Institutionen för utbildningsvetenskap är en institution inom de humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet.

Som studievägledare kommer du att arbeta tillsammans med olika funktioner inom ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet. Viss administration med koppling till ämneslärarutbildning förekommer också.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

 Arbetsuppgifter och ansvarsområden
- Studievägledning inom den sammanhållna ämneslärarutbildningen och den kompletterande pedagogiska utbildningen.
- Information till studenter om utbildningarnas olika delar, om behörighetsfrågor, urval, tillgodoräknande, internationaliseringsfrågor, karriärvägledning och arbetslivskontakter.
- Fortlöpande uppföljning av programstudenternas resultat.
- Ansvar för att studenter med beslut om pedagogiskt stöd får kontakt med mentorer och för frågan om beslut om anpassning vid tentamen.
- Ansvar för upprättande och uppdatering av individuella studieplaner för studenter som inte följer den ordinarie studievägen.
- Information till och samtal med studenterna inför val av ytterligare ämnen som ska ingå i deras ämneslärarexamen
- Rekrytering av studenter i samband med inspirationsdagar och öppna hus.
- Ansvar för information till presumtiva och befintliga studenter i form av vägledningssamtal och informationsmöten.
- Deltagande i studievägledarnätverket på HT-fakulteten samt ansvar för kontakten med studievägledarna i de olika ämnena som ämneslärarutbildningen samarbetar med.
- I arbetet ingår information och arbete kring introduktion av nya studenter samt avslutningsceremoni för de som tar examen.
- Ingå i team som gör bedömningar av ansökningar under antagningsperioden för den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Arbetet förutsätter ett kontinuerligt och nära samarbete med de administrativa funktionerna knutna till den sammanhållna ämneslärarutbildningen samt KPU :n.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Studievägledarexamen
- Flytande i svenska språket
- Kunna arbeta självständighet, dokumenterad god samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:
Erfarenhet av arbete som studievägledare vid universitet och/eller högskola
Erfarenhet av arbete som studievägledare inom lärarutbildning
Erfarenhet av Lunds universitets ämneslärarutbildning 

Övrigt
Anställningen är ett vikariat med omfattningen 100 procent med tillträde 2025-08-25 eller efter överenskommelse tom 2026-04-30 eller efter överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Om Institutionen för utbildningsvetenskap

Vid institutionen för utbildningsvetenskap bedrivs utbildningsvetenskaplig forskning med en rad olika inriktningar, exempelvis ämnesdidaktisk, skol- och utbildningshistorisk samt skol- och utbildningssociologisk forskning och forskning om högre utbildning. Institutionen för utbildningsvetenskap är den centrala noden i det omfattande nätverk som utgör ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet och ansvarar för undervisningen inom ämneslärarutbildningens utbildningsvetenskapliga kärnkurser (UVK), för den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU) för blivande ämneslärare, samordningen av den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) samt studieadministration, studievägledning och arbete med information till lärarstudenterna. Vid institutionen finns också Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling (AHU) som bedriver kursverksamhet för Lunds universitets lärare, högskolepedagogisk utvecklingsverksamhet samt forskning om högre utbildning.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Deadline: 2025-03-31


Karta som visar var jobbet finns

Kungliga Tekniska högskolan,  Verksamhetsstödet vid KTH

Utbildningshandläggare/Studievägledare till EECS-skolan KTH

Hos företag: Kungliga Tekniska högskolan, Verksamhetsstödet vid KTH

Deadline: 2025-04-08

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhäll.. Klicka för att visa hela beskrivningensnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.





Tjänsten är knuten till Utbildningskansliet vid Avdelningen för EECS Verksamhetsstöd.

Utbildningskansliet hanterar all administration och handläggning för kurser och utbildningsprogram som hör till Skolan för elektroteknik och datavetenskap. Utbildningskansliet består av 29 medarbetare, som i sin tur är indelade i mindre funktionsgrupper; studievägledare, masterkoordinatorer, utbildningshandläggare, internationella koordinatorer, forskarutbildningshandläggare, utbildningsadministratörer och gruppchefer. Arbetet vid utbildningskansliet leds av en utbildningsadministrativt funktionsansvarig (UA).

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en studievägledare till vårt utbildningskansli. I tjänsten ingår studievägledning för skolans civilingenjörsprogram, högskoleingenjörsprogram och kandidatprogram som ges på grundutbildningsnivå. Arbetet innebär studievägledning med huvudansvar för ett av skolans civilingenjörsprogram. Arbetsuppgifterna utgörs av vägledningssamtal med studenter vid drop-in tider och bokade besök samt besvarande av frågor via telefon och mail. 

I tjänsten ingår även utbildningsadministrativa arbetsuppgifter som t.ex. behörighetgranskning, antagning på kurs, upprättande av individuella studieplaner, handläggning och att bereda beslut såsom studieuppehåll, tillgodoräknande och studieavbrott. Det ingår även uppföljning av studieresultatet i Ladok, ta fram statistik inom utbildningsområdet samt att stödja utbildningskansliet och fakulteten i administrativa frågor.
Du kommer att ha ansvar för mottagningen för våra nyantagna studenter och vara delaktig i olika informationsmöten och studentrekryteringsaktiviteter. I tjänsten ingår även olika stödinsatser för studenter t.ex. kopplade till studieteknik och möjlighet för dig att medverka i kursmoduler inom våra ingenjörsutbildningar, med fokus på bland annat aktiv karriärstart. 
Därutöver kan ytterligare inom utbildningskansliet förekommande arbetsuppgifter ingå.

Vi erbjuder
- En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
- Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050samt våra https://www.kth.se/om/work-at-kth/en-arbetsplats-med-manga-formaner-1.467932.

Kvalifikationer
Krav

- Högskoleutbildning (kandidatexamen) inom relevant område för tjänsten
- Då arbetet innehåller omfattande kontakter med studenter och lärare. så är goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt, ett krav
- Du bör också ha goda kunskaper i engelska då det krävs i det dagliga arbetet
- God datavana samt vara väl förtrogen med Officepaketet

Meriterande

- Tidigare erfarenhet av liknande arbete vid universitet, högskola eller annan statlig myndighet


- Tidigare arbetat i en internationell miljö med människor från olika kulturella och professionella bakgrunder


- Erfarenhet av arbete med handläggning och utbildningsadministrativa system som t.ex. Ladok, W3D3, NyA och Canvas.  Kunskaper i ett tredje språk är också en merit


- Arbetet har naturliga toppar och dalar i samband med terminernas start och därför en varierande arbetsbelastning. För att passa bra i rollen har du god kommunikationsförmåga, ett professionellt bemötande med hög servicenivå då arbetet innebär många kontakter med lärare, studenter och övrig personal


- Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat


- Du har en mycket god samarbetsförmåga och värdesätter goda relationer med såväl kollegor som studenter



Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter
Kontaktuppgifter till https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898.

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Absökan ska innehålla:

- CV
- Personligt brev

Om anställningen 
Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt
Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440 i samband med rekrytering.

Det kan förekomma att en anställning hos KTH är placerad i säkerhetsklass. Om så är fallet för just denna anställning görs en säkerhetsprövning av sökande i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) efter samtycke. I dessa fall är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd efter säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.



 

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Deadline: 2025-04-08


Karta som visar var jobbet finns

Linköpings Universitet

Mentor för studenter med funktionsnedsättning

Hos företag: Linköpings Universitet

Deadline: 2025-03-27

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt ska.. Klicka för att visa hela beskrivningenpar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu en mentor som stöd för studenter med funktionsnedsättning.

Om jobbet
Vi söker en engagerad mentor som vill göra skillnad för studenter med funktionsnedsättning. I denna roll kommer du att erbjuda personligt stöd, både individuellt och i grupp, med fokus på vägledning och motivationsarbete kring studievanor, planering, struktur och studieteknik. Du kommer att samarbeta nära med koordinatorer och andra vägledande funktioner vid Studenthälsan och universitetet. Dessutom kommer du att planera, utveckla och samordna verksamheten i dialog med externa samarbetspartners samt utföra administrativa uppgifter inom verksamhetsområdet.

Om dig

Vi söker dig som är ansvarstagande och självgående, med förmåga att strukturera och driva ditt arbete framåt. Du är en effektiv planerare och organisatör som håller tidsramar. Du trivs med att arbeta med andra människor, är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, och har lätt för att skapa och underhålla relationer.

Vi vill att du har:


• akademisk examen på minst kandidatnivå, gärna inom beteendevetenskap och lärande eller arbetsterapi
• erfarenhet av behandlande, motiverande eller stödjande arbete
• kännedom om universitets utbildningsstruktur och regelverk
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du har:


• tidigare arbete med mentorsstöd
• erfarenhet inom studiehandledning, studieteknik, studievanor och akademiskt skrivande
• god kunskap om olika funktionsnedsättningar
• erfarenheter av att arbeta utifrån ett lösningsfokuserat och motiverande förhållningssätt

Din arbetsplats

Studenthälsan vid Linköpings universitet är en del av Universitetsförvaltningen och ansvarar för att samordna och följa upp pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. Vi erbjuder även studenthälsovård och förebyggande insatser, inklusive individuella samtal, alkoholprevention, fadderutbildning, workshops och föreläsningar. Vårt uppdrag omfattar även krisstöd till studenter.

Läs mer om vår verksamhet här.

Om anställningen

Tillsvidare. Heltid. 

Tillträde enligt överenskommelse. 

Lön och förmåner

Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. 

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 27 mars 2025. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.




Välkommen med din ansökan!





Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Deadline: 2025-03-27


Karta som visar var jobbet finns

Linköpings Universitet

Studiementorer för studenter åk 1, Linköpings universitet

Hos företag: Linköpings Universitet

Deadline: 2025-04-30

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt ska.. Klicka för att visa hela beskrivningenpar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Linköpings universitet söker nu engagerade studenter till rollen som studiementorer för förstaårsstudenter på Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 samt årskurs 4-6.

Om jobbet
Studiementorsprogrammet vid Grundlärarprogrammet F-3 och 4-6 syftar till att ge förstaårsstudenterna möjlighet att reflektera över sina studier och ställa frågor om programmet och studierna i stort. Programmet samordnas av studievägledarna på dessa program.

Som studiementor kommer du att:


• Bidra med kunskap och erfarenheter från din studietid, med särskilt fokus på studiestarten.
• Stödja nyantagna studenter genom att svara på frågor och hjälpa dem att reflektera över sina studier.
• Samordna och delta i gruppträffar för att skapa en gemenskap bland de nya studenterna.

Vi söker 1 studiementor till Grundlärarprogrammet F-3 Norrköping och 2 studiementor till Grundlärarprogrammet F-3 Valla och 2 studiementorer till Grundlärarprogrammet 4-6 Valla.

Du kommer att förbereda och hålla i fem informationspass under hösten 2025, där du ger de nya studenterna den information de behöver inför studiestarten.

Om dig

Vi söker dig som:


• Är antagen till Grundlärarprogrammet F-3 eller 4-6 vid LiU.
• Är engagerad i dina studier och har god förståelse för studieadministrativa rutiner vid LiU, såsom registrering, schemahantering och användning av Lisam.
• Är positiv, hjälpsam och har lätt för att kommunicera med nya människor.

Om anställningen

Visstidsanställning med timlön efter behov. Ersättning per timme enligt gällande avtal.

Arbetet beräknas ta ca 10 timmar totalt och ska utföras under perioden 12 augusti 2025 till 31 december 2025.  

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 30 april 2025. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här och svara på frågorna i formuläret. Något CV eller personligt brev ska inte bifogas. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.




Välkommen med din ansökan!





Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Deadline: 2025-04-30


Karta som visar var jobbet finns

Linköpings Universitet

Studiementorer för nyantagna studenter, Linköpings Universitet

Hos företag: Linköpings Universitet

Deadline: 2025-04-30

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt ska.. Klicka för att visa hela beskrivningenpar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker engagerade studenter till rollen som studiementorer för förstaårsstudenter på Grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem) och Förskollärarprogrammet.

Om jobbet
Studiementorsprogrammet vid Förskollärarprogrammet och Grundlärarprogrammet fritidshem syftar till att ge förstaårsstudenterna möjlighet att reflektera över sina studier och ställa frågor om programmet och studierna i stort. Programmet samordnas av studievägledarna på dessa program.

Som studiementor kommer du att:


• Bidra med kunskap och erfarenheter från din studietid, med särskilt fokus på studiestarten.
• Stödja nyantagna studenter genom att svara på frågor och hjälpa dem att reflektera över sina studier.
• Samordna och delta i gruppträffar för att skapa en gemenskap bland de nya studenterna.

Vi söker 1 studiementor till Förskollärarprogrammet och 1 studiementor till Grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem). Du kommer att förbereda och hålla i fem informationspass under hösten 2025, där du ger de nya studenterna den information de behöver inför studiestarten.

Om dig

Vi söker dig som:


• Är antagen till Förskollärarprogrammet eller Grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem) vid LiU.
• Är engagerad i dina studier och har god förståelse för studieadministrativa rutiner vid LiU, såsom registrering, schemahantering och användning av Lisam.
• Är positiv, hjälpsam och har lätt för att kommunicera med nya människor.

Om anställningen

Visstidsanställning med timlön efter behov. Ersättning per timme enligt gällande avtal.

Visstidsanställningen kommer vara under perioden 12 augusti 2025 till 31 oktober 2025. 

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 30 april 2025. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här och svara på frågorna. Något CV eller personligt brev ska inte bifogas. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.




Välkommen med din ansökan!





Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Deadline: 2025-04-30


Karta som visar var jobbet finns

Linköpings Universitet

Studiementorer för nyantagna studenter, Linköpings universitet

Hos företag: Linköpings Universitet

Deadline: 2025-04-01

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt ska.. Klicka för att visa hela beskrivningenpar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker studiementorer för nyantagna studenter hösten 2025, Ämneslärarprogrammet 

Om jobbet
Studiementorsprogrammet vid Ämneslärarprogrammet syftar till att ge förstaårsstudenterna möjlighet att reflektera över sina studier och ställa frågor om programmet och studierna i stort. Programmet samordnas av studievägledarna vid Ämneslärarprogrammet och koordineras av handledare som själv är student vid Ämneslärarprogrammet.  

Uppdraget innebär att:  


• Arrangera gruppträffar för nyantagna studenter på ämneslärarprogrammet 


• Bidra med kunskap, stöd och erfarenheter från din studietid med fokus på studiestarten  


• Delta i utbildning och utvärdering  

Som studiementor träffar du din grupp cirka 6 gånger under höstterminen 2025 och ansvarar då för att planera innehållet i gruppträffarna. Träffarna kommer att läggas i anslutning till studenternas ordinarie schema och vara 45 min vid varje tillfälle. Som ett stöd för dig har vi tagit fram en handbok med förslag på ämnen att ta upp vid de olika tillfällena.  

Om dig

Vi söker dig som är intresserad av att bli studiementor, ett viktigt uppdrag som ger dig bra erfarenheter av att hålla informationspass och leda grupper vilket är viktiga erfarenheter i ditt framtida yrke som lärare. 

För att lyckas med uppdraget vill vi att du:


• är engagerad i dina studier,
• har god förståelse för studieadministrativa rutiner vid LiU (t ex registrering, schema mm),
• är positiv, hjälpsam och har lätt för att kommunicera med nya människor.   

Det är meriterande om du:


• själv deltog i de studiementorsträffar som erbjöds dig i samband med din studiestart. 

Tänk på att en stor del av uppdraget sker samtidigt som Nolle-p. Om du planerar att vara engagerad i Nolle-mottagningen, kan det bli mycket intensiva veckor i början av terminen.   

Din arbetsplats

Du kommer arbeta på Kansliet för Utbildningsvetenskap.

Läs mer om vår verksamhet här 

Om anställningen

Visstidsanställning med timlön efter behov. Ersättning per timme enligt gällande avtal.

Tillträde den 18 augusti 2025 till och med den 28 november 2025, med eventuell möjlighet till förlängning. 

Ett utbildningstillfälle för nya studiementorer kommer att arrangeras måndag 12 maj kl 17:15- 18:45, konferensrum Charlie, D-huset, Campus Valla

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 1 april 2025. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.




Välkommen med din ansökan!





Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Deadline: 2025-04-01


Karta som visar var jobbet finns

Linköpings Universitet

Studentmedhjälpare för uppdrag som klassföreståndare vid TFK

Hos företag: Linköpings Universitet

Deadline: 2025-04-04

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt ska.. Klicka för att visa hela beskrivningenpar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!
Vi söker nu ca 55 stycken programstudenter till uppdrag som klassföreståndare under mottagningen 2025. 

Om jobbet
Vi söker dig som är programstudent vid Tekniska fakulteten, Linköpings universitet och som har kommit en bit på väg i dina studier. Du vill dela med dig av dina erfarenheter till de nya studenterna och vara delaktig i mottagningen. Du har ett intresse av att ge den bästa möjliga introduktionen till stundande universitetsstudier

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- att förbereda och hålla fyra informationspass där du ger de nya studenterna den information de behöver inför studiestarten.

- att stödja studenterna och fånga upp hur den nya klassen fungerar.

- att samarbeta med olika aktörer inom mottagningsverksamheten.

- att agera samtalsledare vid mottagningsmötet dagen innan uppropet.

Du är visstidsanställd med timlön av studievägledningen vid Tekniska fakultetskansliet, som inför och under uppdragets gång ger dig utbildning, informationsmaterial och stöd i arbetet. Utöver arbetstiden i nolle-p ingår även följande obligatoriska moment i uppdraget:


• 19 maj kl 17.15 – uppstartsmöte
• vecka 28 – 29 – uppringning via telefon till nyantagna
• 15 augusti (heldag) samt 18 augusti (halvdag) – utbildning och mottagningsmöte
• 19 augusti – heldag, upprop för flertalet utbildningar (undantag se nedan)
• 29 augusti – heldag, upprop Basåret

Om dig

Vi söker dig som är ansvarsfull och strukturerad, kan ta egna initiativ och vara en aktiv informationssökare. Du behöver också ha en god social förmåga och ett empatiskt förhållningssätt som får de nya studenterna att känna sig välkomna.

Vi vill att du:


• är student vid någon av Tekniska fakultetens utbildningsprogram 
• har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet från liknande eller andra uppdrag inom LiU
• erfarenhet från utlandsstudier.

Vid urval kommer det att läggas vikt vid hur långt du har kommit i din utbildning, dina studieresultat samt personliga egenskaper och lämplighet. Vid urvalet grupperas de sökande efter utbildningsprogram och vi prioriterar i första hand att anställa dig som klassföreståndare för samma program som du själv är antagen till.

Vi har dessutom behov av dig som kan tänka dig att vara klassföreståndare för ett annat program än det som du själv studerar på, t.ex. Basåret men även annat program. Ange i din ansökan om du kan tänka dig ett sådant uppdrag.

Om anställningen

Uppdraget omfattar totalt ca 48 timmar varav tyngdpunkten är förlagd under nolle-p. Du förutsätts ha tillgång till egen telefon och dator.

Anställningens omfattning är tidsbegränsad från och med 2025-05-19 och som längst till och med 2025-09-30.

Lön och förmåner

Visstidsanställning med lön per timme enligt gällande avtal.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 4 april 2025. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" via följande länk och svara på frågorna. Något CV eller personligt brev ska inte bifogas. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.




Välkommen med din ansökan!





Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Deadline: 2025-04-04


Karta som visar var jobbet finns

Studievägledare

Hos företag: Apolloniosskolan AB

Deadline: 2025-04-14

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Apolloniosskolan är en F-9 skola som utmanar elevens utveckling och lärande med inspiration av Montessoripedagogiken. Vi sätter alltid de individuella förutsättningarna i centrum – genom alla årskurser. När eleven lämnar vår skola i årskurs 9 ska hen därmed vara redo för en högskoleutbildning. Vi sk.. Klicka för att visa hela beskrivningenapar förutsättningar att få alla motiverade att arbeta mot gemensamma mål. Att sätta upp långsiktiga mål är viktigare än att ta genvägar till snabba resultat. Vi har en trygg och öppen stämning som gör att alla vågar säga sin mening, lyfta fram sina idéer och prova nya idéer. I förtroende ska barn/elever, föräldrar och personal samverka kring jämställdhet, demokrati och allas lika värde. Vår värdegrund ska hållas levande genom att vara ständig diskussionspunkt för alla på skolan. Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Du har både en individfokus och ett utåtriktat arbetssätt för att klara uppdraget. Du ska samarbeta med lärare och övriga medarbetare för ökad måluppfyllelse i verksamheten. Du ska ha goda kunskaper i utbildningssystemet och om arbetsmarknaden. Du ska vara flexibel och ha en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och har god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt.
Du kommer att ha ansvar för vägledning och information till elever, både enskilt och i grupp. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam och ha en viktig funktion i elev hälsoarbetet. Du följer elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbetar hälsofrämjande och förebyggande tillsammans med ledning, pedagoger och övriga kolleger på skolan. Du kommer att ha rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare, andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.
Sysselsättningsgrad: 40%, med tillträde snarast möjligt.

Deadline: 2025-04-14


Karta som visar var jobbet finns

Sahlgrenska Akademins Kansli

Studievägledare

Hos företag: Sahlgrenska Akademins Kansli

Deadline: 2025-03-25

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Studievägledare
Diarienummer PAR 2025/173
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela v.. Klicka för att visa hela beskrivningenärlden. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Med 1 700 anställda, 5000 studenter och en omsättning på 2,5 miljarder kronor är Sahlgrenska akademin Göteborgs universitets största fakultet. Vi bedriver forskning av hög internationell klass inom medicin, odontologi och vårdvetenskap, och flera av våra utbildningsprogram hör till landets mest populära. Under vårt tak rör sig allt från unga studenter till internationellt ledande forskare, alltid i nära samverkan med Västra Götalandsregionen, Folktandvården och näringslivet.
Vid Sahlgrenska akademins kansli samlas det fakultetsgemensamma administrativa stödet för utbildning och forskning. Här arbetar idag drygt 40 medarbetare med ansvar för ekonomi- och utbildningsadministration, kommunikation, internationalisering och HR samt stöd till fakultetsledningen.
Utbildningsavdelningen vid kansliet har 18 medarbetare. Vid avdelningen ges administrativt stöd till fakultetens utbildningsråd, internationaliseringsråd samt råd för utbildning på forskarnivå. Inom avdelningen finns också studievägledning, samordning av fakultetens internationaliseringsarbete, administration av forskarutbildningen samt programadministration av läkarprogrammet och administrativt stöd till läkarprogramskommittén.
Vi kan erbjuda mycket intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter, i en miljö där vi bidrar till samhällets arbete med att förbättra människors hälsa. Du kommer att arbeta i en komplex organisation med trevliga och engagerade kollegor med stor erfarenhet.
Vi söker nu en ny studievägledare.
Arbetsuppgifter
Som studievägledare kommer du att arbeta tillsammans med kansliets övriga studievägledare. Ditt huvudsakliga uppdrag är att ge stöd och vägledning till antagna studenter i form av vägledningssamtal, studieplanering och uppföljning samt att informera och vägleda presumtiva studenter. Arbetet innebär också ett nära samarbete med övriga studievägledare och med institutioner, utbildningskommittéer och internationella handläggare på fakulteten. Även andra studieadministrativa uppgifter vid kansliet kan förekomma.
Arbetet innebär många kontakter internt med programmens ledningar liksom med studenter via mail, telefon och besök. Arbetsmiljön inom avdelningen är både stimulerande och utvecklande.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare dokumenterad erfarenhet av studievägledararbete inom högskolan och kännedom om universitetets organisation är meriterande.
Du har lätt för att skapa förtroendefulla kontakter samt en god förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt. Egenskaper som noggrannhet, initiativ- och serviceförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och strukturerat är mycket betydelsefulla. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra uppdraget.
Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning på 80 % med placering vid Sahlgrenska akademins kansli. Tillträde 28 april 2025 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Jonas Gren, enhetschef utbildningsavdelningen, tel. 031-786 4116, mail: jonas.gren@gu.se
Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande
Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2025-03-25
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Deadline: 2025-03-25


Karta som visar var jobbet finns

IntegreLär Vuxenutbildning

Nu söker IntegreLär en studievägledare

Hos företag: IntegreLär Vuxenutbildning

Deadline: 2025-03-26

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Nu söker IntegreLär en SYV.
Vi söker dig som vill vara med att utveckla IntegreLär vuxenutbildning. Som SYV jobbar du som "spindeln i nätet", där intagning och administration av elever är något som görs löpande. Du har erfarenhet av att arbeta i systemet Alvis, är strukturerad, självgående och en pr.. Klicka för att visa hela beskrivningenoblemlösare. Du behöver vara tillgänglig för elever och lärare, och drivande i de administrativa rutiner som behövs under en kursperiod.
Vi är öppna för att du arbetar hemifrån vissa dagar i veckan.
Det är MYCKET meriterande om du även vill kombinera tjänsten som en administratör, då skräddarsyr vi tjänsten efter det.
Deltid: Som SYV ca 20%
Deltid som SYV och administratör: 60-75%
IntegreLär vuxenutbildning har funnits i 5 vår och vi utvecklas och växer mycket just nu. Gillar du utvecklingsarbete och vill vara med att påverka utformningen av utbildningen är detta arbetsplatsen för dig!
Vi är ett litet team och vårt ledord är elevnära.
Välkommen att ansöka.

Deadline: 2025-03-26


Karta som visar var jobbet finns

Hitta studievägledare jobb i Sveriges alla län


All information om lediga jobb hämtas i realtid från Arbetsförmedlingen

Informationen på denna sida uppdaterades 2025-03-20