Platsannons.nu/Jobbsökartips/Använda LinkedIn

Använda LinkedIn för att hitta jobb

LinkedIn är ett online-nätverk där yrkesverksamma delar information, idéer och möjligheter med varandra. LinkedIn har mer än 300 miljoner medlemmar i över 200 länder och territorier runt om i världen. Det är ett utmärkt ställe för att söka jobb och hitta nya kontakter.

LinkedIn kan användas som ett verktyg för jobbsökning eftersom det gör att du kan komma i kontakt med rekryterande chefer på följande ställen, här kommer några viktiga tips och saker att tänka på när du skall komma igång med LinkedIn.

  1. I din LinkedIn-profil, under avsnittet "Erfarenhet", listar du din nuvarande titel och ditt nuvarande företag samt alla tidigare befattningar du har haft. Om du är arbetslös kan du bara ange att du "söker nya möjligheter".
  2. I avsnittet "Summary" (sammanfattning) i din LinkedIn-profil ska du ge en kortfattad översikt över din yrkeserfarenhet, kompetens och mål.
  3. I avsnittet "Intressen" i din LinkedIn-profil kan du ange alla relevanta branschgrupper eller föreningar som du är medlem i.
  4. Använd funktionen "Avancerad sökning" på LinkedIn för att söka efter jobbannonser efter nyckelord, plats, företag eller andra kriterier.
  5. Anslut med rekryterande chefer på LinkedIn genom att skicka dem ett meddelande eller begära ett möte. LinkedIn kan vara ett utmärkt sätt att nätverka med potentiella arbetsgivare och få en fot i dörren.
  6. Använd LinkedIn för att undersöka företag som du är intresserad av att arbeta för. Under sökfliken "Företag" kan du se företagsprofiler och läsa recensioner från anställda.
  7. Glöm slutligen inte att vara aktiv på LinkedIn genom att regelbundet uppdatera din profil och ansluta dig till nya personer i ditt nätverk. Genom att använda LinkedIn som ett verktyg för jobbsökning kan du öka dina chanser att få ditt drömjobb.

Där har du det, vår snabbguide till att komma igång med LinkedIn! Om du har några egna tips får du mer än gärna lämna dessa genom att kommentera på denna artikel här nedan. :)


Skrivet av Jörgen Karlsson

Skriv en kommentar