Platsannons.nu/Skogsmästare

Lediga jobb som skogsmästare

Här nedan hittar du länkar till sammanställningar över lediga jobb skogsmästare i Sveriges alla län, klicka dig enkelt vidare för att se om det finns några jobb skogsmästare i t.ex. Stockholm, Dalarna eller Norrland. Längst ner på sidan har vi även sammanställt ett urval av lediga jobb skogsmästare i hela Sverige.

Att arbeta som skogsmästare

Skogsmästare ansvarar för att förvalta och skydda skogarna. De kan arbeta för staten eller ett privat företag och kan ansvara för planering, plantering och skötsel av träd. Skogsmästare måste ha en god förståelse för ekologi samt affärs- och ledningsförmåga för att lyckas.


Urval av lediga skogsmästare jobb i Sverige

Klicka här om du vill gå direkt till länsindelningen

Norra Skog

Norra Skog söker produktionsspecialist till Norra Ångermanland

Hos företag: Norra Skog

Deadline: 2024-03-10

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Nu söker vi en produktionsspecialist till virkesområde Norra Ångermanland med placering i Örnsköldsvik, Nordmaling eller Bredbyn. Som produktionsspecialist hos oss kan du förvänta dig en arbetsmiljö som är både mångsidig och full av möjligheter. Ingen dag är den andra lik, och vi ser fram emot att e.. Klicka för att visa hela beskrivningenrbjuda dig spännande och varierande utmaningar. Du kommer att få njuta av mycket tid utomhus i skogen samtidigt som du samarbetar nära med kollegor och entreprenörer.

Dina ansvarsområden inkluderar:

-
Traktplanering och förberedelse av avverkningar: Du kommer att ansvara för att planera och förbereda avverkningar, och se till att allt är redo för utförande.

-
Hänsynsplanering och drivningsplanering: Du kommer att vara delaktig i att planera för att skydda miljön och se till att alla arbetsprocesser är effektiva.

-
Väg- och avläggsansvar: Du ser till att vägar och avlägg är i gott skick för transport av virke, och vid behov tar du initiativ till förberedande åtgärder.

-
Stöd till produktionschefen: Du har en viktig roll i produktionsteamet och ansvarar för ett antal maskinlag i planeringen av rutter och inkörning.

Vi tror att du har skoglig utbildning med relevant erfarenhet för uppdraget. För att lyckas i rollen ska du ha goda skogliga kunskaper i skogsuppskattning och drivningsteknik, inklusive bedömning av bärighet. För tjänsten krävs också goda kunskaper i hänsynsplanering och i digital traktplanering. I rollen som produktionsspecialist är kommunikation och handlingskraft två nyckelfaktorer eftersom du kommer att arbeta nära våra skogsinspektorer samt ha regelbunden kontakt med både markägare och entreprenörer.

Innehav av körkort är en förutsättning för uppdraget.

Vi erbjuder

Vi kommer att erbjuda dig ett spännande arbete i en dynamisk och händelserik bransch där utveckling står i fokus. Inom Norra Skog har vi goda samarbeten med mycket kunniga och engagerade kollegor som innebär stora möjligheter till utveckling och lärande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med snart så snart som möjligt. Placeringsort är Örnsköldsvik, Nordmaling eller Bredbyn.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan senast 2024-03-10

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Gustav.stal@norraskog.se tfn: 076 139 16 12

Fackliga kontaktuppgifter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95

Om Norra Skog

Norra Skog en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vårt mål är att utveckla värdet av råvaran i norrländska skogar. Koncernen omsätter ca 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, flera förädlingsenheter, en unik stolpfabrik samt delägare i ett massabruk. Inom Norra Skogs koncern arbetar drygt 600 personer.

I denna rekryteringsprocess kan vi komma att använda tester: logiskproblemlösningsförmåga och personlighet.

Deadline: 2024-03-10

Stenvalls Trä AB

Operativ planerare skog till Stenvalls Trä

Hos företag: Stenvalls Trä AB

Deadline: 2024-03-10

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Stenvalls Trä och Stenvalls Skogar förvaltar 15 000 produktiv skogsmark i Norrbotten. Innehavet är växande. För att säkerställa den kvalitativa planeringen söker vi en operativ planerare. Vi är en liten avdelning som har ett nära samarbete till Stenvalls Träs virkesinköp i och med att man delar resu.. Klicka för att visa hela beskrivningenrser gällande avverkning och transport. Den egna skogen är PEFC-certifierad.

 

 

DET HÄR FÅR DU JOBBA MED
Som operativ planerare har du fokus på planering av skogliga åtgärder i fält. Du ansvarar för att skogsbruksplanen är uppdaterad. Du planerar inför gallring och föryngringsavverkning samt återbeskogning, röjning och gödsling. Vidare ligger det på den operativa planeraren att digitalisera trakter och uppföljning av utförda åtgärder. 

 

En viktig del i arbetet är att skapa goda förutsättningar för värdeskapande åtgärder i våra produktionsskogar för ett långsiktigt och hållbart skogsbruk. Då vi är en liten avdelning kommer du även att få jobba med produktion av certifieringsanpassade skogsbruksplaner och produktionsledning.

 

VI SÖKER
Du har skoglig utbildning med relevant erfarenhet för uppdraget som goda kunskaper i skogsuppskattning och drivningsteknik samt bedömning av bärighet. Goda kunskaper i hänsynsplanering och digital traktplanering är också ett krav. Det är meriterande on du har erforderliga SYN-kurser Natur- och kulturhänsyn – Avverkning samt Skogsbruksplanläggning. 

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du behöver känna dig bekväm med att arbeta under eget ansvar och fatta egna beslut inom ansvarsområdet samt vara medveten om mål och kvalitetsstandard. Du trivs med att skapa kontakter och har därmed en god kommunikativ förmåga. Som person är du strukturerad och engagerad samt har ett eget intresse för skogsskötsel. 

 

 

INFORMATION OM TJÄNSTEN
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Placeringsort är Piteå eller alternativt kontor i verksamhetsområdet. Du rapporterar till fastighetschefen. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

 

Välkommen med din ansökan!

 


Vi är ett genuint familjeföretag som startades som ett snickeri i Sikfors i Norrbotten 1947. En by omgiven av skog, en skog som vi brukat och förädlat sedan dess. Det är ingen överdrift att säga att vi är hemma i skogen och att vi verkligen brinner för vår hembygd.

Det är kanske därför vi allt sedan starten alltid jobbat för att nyttja den skog vi tar i anspråk så ansvarsfullt som möjligt. Utnyttja alla delar. Optimera uttaget. Därför förädlar vi även klentimmer där andra gör flis av de stockarna. Vi tänkte också cirkulärt och resurseffektivt långt innan vi visste vad hållbarhet var.

För oss är det självklart att återinvestera våra vinster i att utveckla vår verksamhet och indirekt vara en motor för näringslivet i landsbygden. De senaste åren har vi återinvesterat inte mindre än en miljard i ny teknik och förbättrad verksamhet.
I dag är vi 562 anställda på 22 verksamhetsorter som omsätter 2,3 miljarder.

Vi har utvecklats till en koncern, från sågkedja till butikskedja. Idag äger Stenvalls 12 XL-BYGG-butiker. I koncernen har vi också utvecklat flera andra bolag inom olika specialområden, bland annat Kallax Flyg och Genesis IT. En utvecklingsresa som vi bara börjat. För entreprenörskapet är vår livsnerv, att hela tiden utvecklas och bli bättre


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Deadline: 2024-03-10

Hitta skogsmästare jobb i Sveriges alla län


All information om lediga jobb hämtas i realtid från Arbetsförmedlingen

Informationen på denna sida uppdaterades 2024-02-27