Platsannons.nu/Maskiningenjör

Lediga jobb som maskiningenjör

Här nedan hittar du länkar till sammanställningar över lediga jobb maskiningenjör i Sveriges alla län, klicka dig enkelt vidare för att se om det finns några jobb maskiningenjör i t.ex. Stockholm, Dalarna eller Norrland. Längst ner på sidan har vi även sammanställt ett urval av lediga jobb maskiningenjör i hela Sverige.

Att arbeta som maskiningenjör

Maskiningenjörer konstruerar, bygger och underhåller motorer, maskiner och andra mekaniska system. De måste ha en grundlig förståelse för fysikens och matematikens principer för att skapa effektiva och tillförlitliga system. Mekaniska ingenjörer kan arbeta inom många branscher, bland annat tillverkningsindustrin, fordonsindustrin, flygindustrin och energisektorn.

Maskinteknik är ett mångsidigt område som erbjuder möjligheter för personer med många olika intressen och färdigheter. Det finns många specialiteter inom maskinteknik, t.ex. termisk teknik och strömningslära, materialvetenskap, mekanik och styrsystem.


Urval av lediga maskiningenjör jobb i Sverige

Klicka här om du vill gå direkt till länsindelningen

Randstad

Maskiningenjör

Hos företag: Randstad

Deadline: 2024-04-30

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven maskiningenjör för ett stimulerande konsultuppdrag där du får möjlighet att spela en nyckelroll i den gröna omställningen och skapa en mer hållbar framtid för oss alla. Om du är entusiastisk, har en stark teknisk bakgrund och vill vara med och forma framtidens en.. Klicka för att visa hela beskrivningenergilösningar, är detta uppdraget för dig! Du behöver ha möjligheten att pendla eller flytta till Ludvika.
Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.
Du ansöker på www.randstad.se, senast 2024-04-30. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta johanna.rodell@randstad.se.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.Ansvarsområden
Utveckla och implementera förbättringar av maskinsystem.
Genomföra tekniska analyser och presentera innovativa lösningar.
Samarbeta med tvärfunktionella team för att uppnå gemensamma mål.
Delta i konstruktionsmöten och bidra med din tekniska expertis.
Aktivt stödja och driva projekt inom hållbarhetsområdet.

Kvalifikationer
Civilingenjörsexamen inom maskinteknik eller relaterat område.
Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom maskinteknik eller liknande område.
Erfarenhet av maskindesign och optimering.
Avancerade kunskaper i 3D-CAD-modellering, företrädesvis i NX-miljö.
Arbetskunskaper i Team Center PLM-system och SAP.
Utmärkta kommunikationsfärdigheter på engelska och/eller svenska.
Engagemang för hållbarhet och miljömedvetenhet.


Om företaget

Randstad
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.
Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.

Deadline: 2024-04-30

Saab

Maskiningenjör

Hos företag: Saab

Deadline: 2024-03-05

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Maskiningenjör

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Om du strävar efter att hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du utvec.. Klicka för att visa hela beskrivningenklar dig själv i en utmanande teammiljö, har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa.

Saab söker dig som vill bli en del av vårt spännande och utmanande arbete att utveckla fartyg i världsklass till Svenska marinen. Attraheras du av en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Sektionen som kallas Outfitting är idag en grupp på ca 30 personer som ansvarar för arrangemang och integrering av utrustning över hela fartygen. Både underhåll av befintliga fartyg i Marinen och nykonstruktion. Vi använder bland annat Aveva Marine, Aveva E3D och i Creo i vårt arbete vilket innebär att vi kan erbjuda en ordentlig utvecklingsresa!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

* Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD (Creo och Aveva)
* Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
* Teknisk dokumentation i form av rapporter och produktspecifikationer

Din profil

I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet. Men eftersom vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra så är det vitalt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Trivs du i den miljön så är chansen väldigt stor att du trivs hos oss.

Oavsett om du nyligen är klar med din utbildning eller har flerårig erfarenhet av mekanikkonstruktion har vi utrymme och möjlighet att utmana och stimulera dig. Vi arbetar med produkter i världsklass vilket innebär hög teknisk komplexitet och vilket ställer krav på din förmåga till analytiskt tänkande och problemlösningsförmåga. Du kommer ha en roll som kräver mycket samarbete och samverkan med andra aktörer och specialister. Därför är det viktigt att du trivs med sociala kontakter.

För att du ska lyckas i denna roll behöver du:

* Ingenjörsexamen inom ett tekniskt område eller motsvarande
* Du kommunicerar obehindrat på svenska; muntligt och skriftligt
* Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt

Meriterande:

* Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är synnerligen meriterande
* Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och/eller Aveva Windchill

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef: Fredrik Olsson, + 46 734341320

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Deadline: 2024-03-05

A-hub

Maskiningenjör

Hos företag: A-hub

Deadline: 2024-02-29

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Är du redo för nästa steg i din karriär? Vi söker nu flera maskiningenjörer för inspirerande konsultuppdrag hos våra framstående kunder. Som maskiningenjör kommer du att vara en nyckelspelare i design och utveckling av mekaniska system och komponenter samtidigt som du säkerställer att produkterna le.. Klicka för att visa hela beskrivningenver upp till de högsta tekniska och kvalitetsmässiga kraven.

Vi söker dig med en passion för teknik och ambition att kombinera tekniskt kunnande med innovation. Detta är en möjlighet att arbeta med varierande projekt och göra betydelsefulla bidrag till teknikens värld.

Din roll innebär att utveckla och konstruera mekaniska komponenter och system. Du deltar i produktutvecklingen från koncept till färdig produkt och säkerställer sömlös integration av funktioner genom samarbete och bidrar med erfarenhet och kreativitet.

Vi ser gärna att du har:

- En utbildning inom maskinteknik eller relaterat område.

- Tidigare erfarenhet av att skapa imponerande mästerverk inom maskinteknik.

- Erfarenhet av CAD-programvara (t.ex. SolidWorks, AutoCAD).

- Erfarenhet av analyser och simuleringar som en integrerad del av din process.

- Exceptionella kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska.

- Förmåga att inspirera och samarbeta effektivt inom ett tvärfunktionellt team.

- Ambition och social förmåga att leda både projekt och andra teammedlemmar.

- Problemlösningsorienterad med en förmåga att analysera och lösa tekniska utmaningar.

A-hubs vision är att vara källan och nätverket för ambition. Vi strävar efter att omvandla branschen och guida ambitiösa individer snabbare, enklare och rättvisare mot sina drömjobb genom en mer digital process som upprätthåller högsta kvalitet.

A-hub är utsedda till ett Karriärföretag 2024, en högt ansedd utmärkelse för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Utmärkelsen erkänner vårt engagemang för att skapa en inspirerande arbetsmiljö och främja professionell tillväxt.

Deadline: 2024-02-29

Saab Kockums AB

Systemansvarig maskiningenjör

Hos företag: Saab Kockums AB

Deadline: 2024-03-12

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.Din roll

Vi söker erfarna och passionerade Systemingenjörer inom maskinteknik för att förstärka vår sektion, Environment & Waters Systems på Saab Kockums. Den.. Klicka för att visa hela beskrivningenna position erbjuder dig möjligheten att arbeta med cutting-edge-teknologi i betydelsefulla projekt. Som en del av vårt team kommer du att spela en nyckelroll i utvecklingen och säkerställandet av funktionaliteten hos systemen ombord på våra avancerade ubåtar. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta fram lösningar utifrån kravställningar, samarbeta med andra avdelningar för att färdigställa systemen, och genomföra driftsättningen och verifiering. Resor till framförallt Karlskrona förekommer regelbundet.Vi tillsätter tjänster inom följande områden:

* Ventilationssystem
* Gasövervakning- och luftreningssystem
* Kylsystem
* Vattensystem
* BrandskyddsystemDin Profil

Vi söker civilingenjörer inom maskinteknik med erfarenhet på minst 4 år inom något av ovanstående område. Som person tror vi att du trivs med ansvar och har förmågan att ta egna initiativ för att nå våra mål och utvecklas. Vi tror även att du är teamorienterad, och ser värdet i att samarbeta för att kunna lösa komplexa problem. Du är bra på att kommunicera på engelska och svenska, både verbalt och skriftligt.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vi ser fram emot din ansökan!

Deadline: 2024-03-12

Saab

Maskiningenjör konstruktion framdrivningssystem

Hos företag: Saab

Deadline: 2024-02-29

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Maskiningenjör konstruktion framdrivningssystem

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Om du strävar efter att hjälpa till att skapa .. Klicka för att visa hela beskrivningenoch förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande teammiljö, har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa.

Saab söker dig som vill bli en del av vårt spännande och utmanande arbete att utveckla fartyg i världsklass till Svenska marinen. Attraheras du av en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Sektionen Power & Propulsion och ansvarar för framdrivningssystem och kraftgenerering på örlogsmarina ytfartyg. Vi är idag en grupp på 11 personer som ansvarar för systemkonstruktion, arrangemang och integrering av system inom ansvarsområdet på fartygen. Det handlar om både nykonstrukton och underhåll av befintliga fartyg. Vi använder bland annat Aveva Marine, Aveva E3D och i Creo i vårt arbete vilket innebär att vi kan erbjuda en ordentlig utvecklingsresa.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

* Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD (Creo och Aveva E3D, Draw, Piping)
* Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
* Teknisk dokumentation i form av rapporter och produktspecifikationer
* Metodutveckling av våra arbetssätt och verktyg

Din profil

I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet. Men eftersom vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra så är det vitalt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Trivs du i den miljön så är chansen väldigt stor att du trivs hos oss.

Oavsett om du nyligen är klar med din utbildning eller har flerårig erfarenhet av mekanikkonstruktion har vi utrymme och möjlighet att utmana och stimulera dig. Vi arbetar med produkter i världsklass vilket innebär högteknisk komplexitet vilket ställer krav på din förmåga till analytiskt tänkande och problemlösningsförmåga. Du är nyfiken på teknik och vill ständigt utveckla din kompetens både på bredden och höjden. Du kommer att ha en roll som kräver mycket tvärtekniskt samarbete och samverkan med andra aktörer och specialister. Därför är det viktigt att du trivs med sociala kontakter.

För att du ska lyckas i denna roll behöver du:

* Högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
* Du kommunicerar obehindrat på svenska; muntligt och skriftligt
* Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt

Meriterande:

* Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är synnerligen meriterande
* Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och/eller Aveva
* Erfarenhet av industriell eller marin rörkonstruktion

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef: Martin Kroon +46 734 341 502

Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle.

Deadline: 2024-02-29

Alten Sverige AB

Maskiningenjör till ALTEN i Västerås

Hos företag: Alten Sverige AB

Deadline: 2024-03-03

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Letar du efter nya karriärsmöjligheter under 2024? Se hit, för vi på ALTEN i Västerås söker vår nästa kollega inom maskinteknik och produktutveckling!

 

VAD ERBJUDER VI?

På ALTEN är varje individ lika värdefull när vi utvecklar morgondagens värld idag. Vi möter framtida utmaningar genom att bidra.. Klicka för att visa hela beskrivningen med relevant kompetens i våra kunders projekt och ge våra medarbetare möjlighet att nå sin fulla potential. Det gör vi genom att erbjuda tekniska utmaningar, utvecklande möjligheter, inspirerande gemenskap och chansen att bidra till en hållbar framtid.

 

Vi är övertygade om att din utveckling styrs av din passion och drivkraft. Genom att vara verksamma inom flera olika branscher kan vi erbjuda ett brett utbud av uppdrag och en möjlighet att påverka både din omvärld och din egen utveckling framåt.  Med ett coachande ledarskap guidar våra ledare dig i rätt riktning. Vi erbjuder även personliga utbildningsmöjligheter genom din individuella utbildningsbudget, som du kan nyttja i vår interna ALTEN Academy eller på externa kurser.

 

För oss är balansen mellan arbete och fritid viktig – därför ger vi dig tre extra lediga dagar per år. Dessutom är alla våra anställda anslutna till kollektivavtal och erbjuds förmåner så som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.


ROLLEN:

Vi söker vår nästa kollega inom maskinteknik och produktutveckling som är nyfiken på att jobba som konsult. Vi har uppdrag inom konstruktion, produktionsteknik och kvalitet.

 

UTÖVER DETTA HAR VI FÖLJANDE ÖNSKEMÅL: 
Högskoleingejörexamen eller civilingenjörsexamen inom exempelvis maskinteknik eller design och produktutveckling.
Intresse av att arbeta med produktutveckling, konstruktion, produktionsteknik och/eller kvalitet.
Erfarenhet av
NÅGOT av följande verktyg; Catia V5, Creo, Solid Works, Inventor
2 års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden.

 

SKICKA IN DIN ANSÖKAN IDAG - BUILDING TOMORROW´S WORLD TODAY! 

 

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Disa Mallalieu, Talent Acqusition Partner: disa.mallalieu@alten.se   

 

OM ALTEN

ALTEN är ett av Europas största konsultbolag inom teknik, IT och Life Sciences med över 57 000 anställda i fler än 30 länder. Vi är en global aktör med lokal närvaro, med 1400 engagerade kollegor från Lund i söder till Skellefteå i norr. Våra ingenjörer utför komplexa och mycket tekniska projekt genom hela produktutvecklingskedjan hos de främsta företagen inom flera olika branscher såsom Fordon, Flyg & Försvar, Energi, Industri, Offentlig sektor och Life Sciences.

 

ALTEN har i fyra år i följd utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen, en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter.

 

Välkommen in att läsa mer om oss på alten.se

Deadline: 2024-03-03

AFRY AB

Maskiningenjör till ledande tillverkare inom fordonsbranschen

Hos företag: AFRY AB

Deadline: 2024-03-24

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi arbetar dagligen med en omställning mot ett mer hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna personer med olika erfarenheter inom in.. Klicka för att visa hela beskrivningenfrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning
Är du intresserad av att vara en del av vårt team som kommer att verka inom ledande tillverkning inom fordonsbranschen? Vi söker dig som vill vara en föregångare inom tillverkning av värmesystem för fordon? Med en lång historia av innovation och högkvalitativt ingenjörsarbete strävar vi ständigt efter att förbättra och förnya våra produkter för att möta våra kunders behov.
Vi söker en engagerad och erfaren maskinkonstruktör som vill vara en del av vårt team och bidra till utvecklingen av våra avancerade värmesystem. I rollen som maskinkonstruktör kommer du att ansvara för att designa och utveckla olika komponenter och system för våra produkter. Detta inkluderar att skapa CAD-modeller, utföra simuleringar och tester, samt samarbeta med andra ingenjörer för att säkerställa att våra produkter uppfyller de högsta standarderna för prestanda och kvalitet.
Kravspecifikation
För att du ska lyckas i rollen som maskinkonstruktör ser vi gärna att du har relevant högskoleutbildning inom maskinteknik eller produktutveckling. Du har sedan tidigare några års arbetserfarenhet inom området mekanik och konstruktion. Du kan självständigt driva projekt framåt och är en god kommunikatör. Du har goda färdigheter i hantering och samordning av information samt ett strukturerat arbetssätt. Erfarenhet av maskinkonstruktion och CAD-design, med förmåga att skapa noggranna och innovativa tekniska lösningar. Kunskap om värmesystem och fluidmekanik är meriterande.
Ytterligare information
I Universums senaste Employer Branding-mätning har AFRY utmärkt sig genom att bli en av de mest eftertraktade arbetsgivarna för yrkesverksamma inom teknikbranschen i Sverige. Vårt erbjudande består bland annat av fast anställning med goda utvecklingsmöjligheter. AFRY är en stor och etablerad arbetsgivare med lokala förankringar och väl etablerade kontakter med många aktörer inom området. Eftersom du kommer att arbeta tätt tillsammans med kollegor och våra kunder behöver du även ha en social ådra. Vi är ett gäng skickliga och hängivna kollegor som kan det mesta inom maskinkonstruktion. Vi ser gärna att du vill utvecklas med oss och ser till att du får rätt kompetensutveckling, både genom varierande uppdrag samt digitala och lärarledda utbildningar. Vi tror på en balans mellan arbete och privatliv och när vi är på jobbet ser vi till att ha kul och gör gärna en variation av sociala aktiviteter.
Har du frågor gällande tjänsten, kontakta Sektionschef Hässleholm, Pontus Cullin.
pontus.cullin@afry.com
Varmt välkommen med din ansökan!


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Deadline: 2024-03-24

Framtiden AB

Maskiningenjör till rollen som Provledare på NKT!

Hos företag: Framtiden AB

Deadline: 2024-03-15

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Är du redo att ta på dig en central roll inom en global pionjär inom kabelteknologi för elektrisk kraft? Som Provledare på NKT får du möjligheten att säkerställa kvaliteten och säkerheten för NKT's elkablar och driva framtiden mot en mer hållbar energiöverföring.

Om du är en målinriktad, resultatd.. Klicka för att visa hela beskrivningenriven, med en utbildning inom maskin och mekanik, då är du den personen vi letar efter. Gå med i NKT och bidra till en grönare och mer hållbar värld!

Dina arbetsuppgifter
Som Provledare på NKT har du en avgörande roll i att säkerställa kvaliteten och säkerheten för NKT’s elkablar. Ditt huvudsakliga ansvar som Provledare är att leda och genomföra mekaniska tester enligt framtagna standarder, specifikationer och normer i nära samarbete med olika avdelningar inom NKT’s organisation.

Dina uppgifter innefattar att planera, utföra, vägleda montörer och noggrant dokumentera mekaniska tester. Tillsammans testar ni kablarna genom att undersöka tryck, vridmoment, dragpåfrestning och annan mekanisk påverkan genom olika kraftberäkningar. Som Provledare samarbetar du med projektledare för att definiera testkrav, upprätta tidsplaner och se till att testerna genomförs enligt högsta standard.

Vidare omfattar ditt arbete både prov för driftsgodkännande samt för att utforska kablarnas gränser och förbättra teknologin framåt.

Vem är du?
Vi söker dig som trivs i en strukturerad miljö och är skicklig på att följa och upprätthålla planer. Du är målinriktad och resultatdriven, kapabel att effektivt kommunicera med en mångfald av kontakter och yrkesgrupper. Du är också kreativ och har en förmåga att hitta lösningar, men du förlorar aldrig fokus på den övergripande planen. Dessutom har du förmågan att omsätta teoretiska idéer i praktisk handling. Om detta låter som dig, är du den personen vi söker för vår tjänst!

Skallkrav
•Eftergymnasial utbildning som Mekanik-, maskiningenjör
•Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
•Körkort
•Opto och fiberkunskap

Om NKT
NKT är en global pionjär inom kabelteknologi för elektrisk kraft och är starkt engagerad i att skapa en mer hållbar värld. NKT spelar en nyckelroll när det gäller att främja övergången till grön energi och erbjuder högkvalitativa lösningar för elkablar med låg, mellan och hög spänning. Genom deras expertis möjliggör vi hållbar överföring av energi.

Med närvaro i över 16 länder och med över 4 500 anställda är NKT en betydande global aktör med starkt engagemang för hållbarhet och en grönare energi.

Här kommer du ingå i ett team på sex montörer, en provledare och en projektledare samt en drivande arbetsledare för att ge dig bäst förutsättningar för att lyckas i rollen som Provledare.

Om oss
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos NKT.

Villkor
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Arbetstider: 07:00-15:30
Placeringsort: Karlskrona

Urval sker löpande och uppdraget kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut. Välkommen med din ansökan redan idag!

Deadline: 2024-03-15

Framtiden AB

Junior Maskiningenjör till roll som Systemingenjör på SAAB

Hos företag: Framtiden AB

Deadline: 2024-03-23

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Är du snart nyutexaminerad och vill vara en del av en organisation som driver innovation inom marinteknologi och erbjuder utmanande och utvecklande projekt? Då är detta rätt roll för dig. SAAB Kockums erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att utvecklas och växa som professionell inge.. Klicka för att visa hela beskrivningennjör.

OM ROLLEN
Som systemingenjör arbetar du inom affärsenheten Ytfartyg på sektionen Power & Propulsion. Gruppen arbetar med mekaniska och elektriska system inom framdrivning och kraftgenerering på ytfartyg.

I din roll som systemingenjör är du inblandad i hela livscykeln av ett system, från kravanalys, produktframtagning till detaljkonstruktion, driftsättning och verifiering. Du skapar systemarkitekturen utifrån kundkrav och funktionsanalyser. Du förfinar och följer dina system genom systemutvecklingsprocessen fram till verifiering av funktionaliteten ombord. Systemen ska kunna samverka med andra system vilket kräver nära samarbete med andra avdelningar. Därefter återkommande underhåll och uppgraderingar genom hela fartygets livstid. Arbetet är komplext, tvärtekniskt, mycket varierande och fordrar såväl helhetssyn som öga för detaljer.

•Drivande inom framtagning och utveckling och säkerställa funktionalitet för ett eller flera system för ytfartyg
•Kravanalys, systemdefiniering, rapporter och kalkyler
•Hantering av projektets interna och externa intressenter

VEM SÖKER VI?
För rollen som systemingenjör söker vi en person som är driven, positiv och nyfiken. Du är inte rädd för att fråga och vågar testa, lär i stället av dina misstag. Du trivs med många kontaktytor och samarbete med andra för att nå slutmålet.

Skallkrav:
•Fem- eller treårig ingenjörsutbildning inom Maskin/Mekanik/Processteknik/Marin/Energisystem
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Inför anställning kommer du genomgå en säkerhetsprövning, vilket här innebär krav på svenskt medborgarskap.

Meriterande:
•Erfarenhet av systemkonstruktion och systemutveckling
•Kunskap om fartygsmaskineri, gasturbiner, dieseldrivna generatorer, termodynamik.
•CAD 3D modellering [Aveva Marine, Diagrams, TAGS, Engineering och E3D]

OM FÖRETAGET
Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet. Deras verksamhet sträcker sig världen över och kollegor inom bolaget finner du på samtliga kontinenter. Saab utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas behov gällande försvars- och säkerhetslösningar, system och produkter samt aeronautik.

OM FRAMTIDEN
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Saab.

Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, intervju med rekryterare, referenstagning, en intervju med avdelningschef på Saab, sedan en träff med teamet och slutligen säkerhetsprövning.
För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Isabell Wirgin via e-post: haris.haskic@framtiden.com eller telefonnummer: 0760002537.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

VILLKOR
Start: augusti 2024
Placeringsort: Karlskrona
Arbetstider: Kontorstid, möjlighet till flexibel arbetstid
Omfattning: Heltid

Deadline: 2024-03-23

Q Professionals AB

Juniora maskiningenjörer sökes!

Hos företag: Q Professionals AB

Deadline: 2024-03-05

Se annonsen hos Arbetsförmedlingen

Beskrivning

Q Professionals AB är ett företag nicschat mot techsektorn. Vi har kollektivavtal och är medlemmar i Almega TechSverige.Beskrivning
Till spännande kund söker vi en juniora maskiningenjörer.

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på högskole-/universitetsnivå och är intresserad av att ar.. Klicka för att visa hela beskrivningenbeta med utmanande projekt inom mekanisk design och produktutveckling.

Arbetsuppgifter
I arbetet kommer du att konstruera och utveckla mekaniska komponenter och system från koncept till produktion. Du kommer att samarbeta tvärfunktionellt med avdelningar för att skapa integrerade och optimerade lösningar. Vidare innefattar arbetet att genomföra analyser och simuleringar för att validera och optimera designen. 

Kvalifikationer
Högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik, produktdesign eller motsvarande,
Flytande i engelska och svenska i såväl tal och skrift.

Villkor
Tjänsten inleds med en uthyrning hos vår kund där ambitionen är att anställningen ska övergå direkt till kundföretaget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. 

Kandidater presenteras löpande till vår kund så vänta därför inte med din ansökan!

Q har kollektivavtal och är medlem i branschorganisationen Almega samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.

Deadline: 2024-03-05

Hitta maskiningenjör jobb i Sveriges alla län


All information om lediga jobb hämtas i realtid från Arbetsförmedlingen

Informationen på denna sida uppdaterades 2024-02-27